Excite

Doe-het-zelf: impregneren

Het belangrijkste wanneer je iets gaat impregneren, is dat je voor een goed impregneermiddel zorgt. Dit kun je kopen bij een bouwmarkt. Vaak is een impregneermiddel aan de prijzige kant, maar je krijgt er wel kwaliteit voor terug. Er zijn heel erg veel verschillende soorten middelen om te impregneren. Het ene middel is geschikt voor een stenen ondergrond, terwijl het andere juist weer meer bij een houten of plastic ondergrond werkt. Zorg dus dat je het goede middel meeneemt en laat je eventueel adviseren door de werknemers.

Lees altijd goed de instructies op het impregneermiddel. Zorg er in ieder geval voor dat de ondergrond stofvrij is en haal dingen als verfresten en ander vuil weg voordat je begint. Als je te maken hebt met voegwerk, dan kun je het beschadigde voegwerk beter eerst vervangen voordat je gaat impregneren. Als er bepaald materiaal in de buurt is dat je niet wilt laten behandelen, dan zorg je ervoor dat je dit afschermt met bijvoorbeeld folie.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het impregneerwerk te laten doen door professionals. Dit is vooral verstandig wanneer je niet zo handig bent en niet goed weet wat je moet doen. Ook kan het verstandig zijn bijvoorbeeld bij het impregneren van en gevel. Een gespecialiseerd bedrijf weet precies hoe ze dit moeten aanpakken. Je kunt verschillende bedrijven met elkaar vergelijken en zo uitzoeken met wie je zaken wilt doen.

Afbeelding: Flickr account drb62

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020