Excite

Doe maar dating

Als je eenmaal gaat daten, kun je gelukkig veel literatuur en internetsites raadplegen voor tips. Je staat duidelijk niet alleen in je datingproces. Er zijn vaak aparte datingtips voor mannen en voor vrouwen. Veel tips liggen voor de hand, zoals er verzorgd uitzien en goed voor jezelf zorgen. Toch zijn er ook tips die je echt op weg kunnen helpen bij een eerste, tweede of zelfs derde date.

Wat dacht je bijvoorbeeld van de tip om geen ruzie te maken tijdens een eerste date? Nu denk je misschien gelijk aan ruzie met je potentiële nieuwe partner, maar dat is niet het enige. Het is namelijk ook niet netjes om ruzie te maken met bijvoorbeeld de ober of serveerster in het restaurant waar je hebt afgesproken. Tijdens ruzie ziet iemand je niet op je best en laat je meteen een niet zo’n fijne kant van jezelf zien. Dat kan niet de bedoeling zijn!

Natuurlijk wil je elkaar tijdens jullie dates beter leren kennen, anders kom je er niet achter of hij of zij de juiste partner voor je is. Hoe je dit doet? Door de juiste gesprekken te voeren! Er zijn daarom ook diverse sites die tips speciaal wijden aan het voeren van goede gesprekken. Goede gespreksonderwerpen zijn altijd gerelateerd aan hoe de date verloopt. Draagt je date een leuk shirt? Geef een compliment, vraag waar het shirt vandaan komt en meestal gaat het gesprek vanzelf verder.

Als je via internet wil daten, moet je zorgen dat je een goed profiel hebt. Zet niet al te uitdagende of juist verlegen foto’s op je pagina. Lach oprecht de camera in als je een profielfoto moet maken (vraag desnoods of iemand je even wil kietelen terwijl de foto wordt gemaakt). Verder moet je profiel interesse wekken en aansporen tot reageren. En, al klaar om te daten?

Afbeelding: Flickr, JulieBracken

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021