Excite

Lees je digitale boeken gratis

Digitale boeken gratis lezen doe je door eerst goed rond te kijken. Heb je een applicatie voor je digitale boeken? Dan kun je vaak in de bijbehorende e-store de boeken zien die gratis te downloaden zijn. Nog geen applicatie? Dan kun je er verschillende downloaden of gewoon op zoek naar de gratis digitale boeken je online kunt vinden.

Klassieke boeken worden digitaal

Als je kijkt naar het aanbod gratis digitale boeken, dan valt het je misschien op dat veel gratis boeken tot de klassiekers behoren. Dit komt omdat de auteursrechten op die werken zijn vervallen. Zeventig jaar na overlijden van een auteur vervallen de rechten op haar of zijn werk. Dit betekent dus dat al het werk van deze schrijver, zonder royalties aan de auteur of nabestaanden te betalen, opnieuw kan worden uitgebracht. Dit wordt nu vooral digitaal gedaan, omdat dit goedkoop is. Daarom kun je deze boeken vaak gratis downloaden.

Pay with a tweet

Ben je actief op Twitter? Zo niet, dan kun je het best een kans geven. Het komt namelijk regelmatig voor dat je een boek gratis kunt downloaden in ruil voor een tweet. Je klikt op het boek dat je wil downloaden en via een automatisch Twitterbericht vertel je dat je het gaat kopen voor een tweet. Vervolgens staat het digitale boek binnen enkele minuten gratis op je computer.

Gratis proeflezen

Weet je nog niet zeker of je een digitaal boek wil kopen? Je kunt af en toe fragmenten of delen van een boek online doorlezen. Lees het begin van je digitale boeken gratis online en besluit dan of je de rest ook wil lezen. Zo doe je minder snel een miskoop en dat scheelt natuurlijk enorm.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020