Excite

Een dier adopteren kan ver weg of dichtbij

Heb je een hart voor dieren dan heb je er misschien wel eens over gedacht om een dier te adopteren. Dat kan op verschillende manieren. Je kunt namelijk er voor kiezen om zelf voor een dier te zorgen. Maar er is ook een mogelijkheid om een dier op afstand te adopteren.

Adopteer een tijger, aap of zeeleeuw

Zou je wel een tijger, leeuw of jaguar willen adopteren? Dat kan bij stichting Pantera. Wanneer je zo'n dier gaat adopteren, krijg je het natuurlijk niet mee naar huis. Maar je mag het wel bezoeken. Ook houdt de stichting je op de hoogte over hoe het met het dier gaat. Vanaf 1,00 euro per dag kun je al deelnemen aan de adoptie van zo'n mooie katachtige. En dat hebben ze ook vaak verdiend want de voorgeschiedenis van deze dieren is er meestal een van mishandeling, uitbuiting en honger.

Ben jij dol op apen? Dan heb jij vast wel van de Stichting Aap gehoord. Dit is een opvangcentrum dat apen en andere uitheemse dieren opvangt. Ook deze dieren hebben vaak geen prettige voorgeschiedenis. Voor 11,50 europer maand kun je al een klein aapje adopteren. Ga je voor een echte chimpansee, dan is de bijdrage 34,00 euro per maand.

Niks is zieliger dan een zeehondenjong dat is aangespoeld op het strand en huilt om zijn moeder. Gelukkig is er Ecomare die deze 'huilers', maar ook grote zeehonden opvangt. Verder zet deze organisatie zich ook in voor andere zeedieren. Als je zeehonden een warm hart toedraagt, dan kun je er een adopteren. Door 4,00 euro per maand te doneren aan je favoriete zeehond, draag je bij aan de verzorging van alle zeehonden.

Liever een spinnende poes op schoot of een hond als wandelmaatje?

Als je een dier wilt adopteren die je in je eigen huis kunt houden, dan kun je naar een van de vele asiels in Nederland. Daar vind je vaak veel lieve honden en katten in allerlei soorten. Zorg wel dat je een dier adopteert die bij jou en je gezinssituatie past. Laat je daarom ook adviseren door de medewerkers van het asiel.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021