Excite

Derde stellen maakt ruzie over uitgaven

  • © Getty Images
Ongeveer één op de drie stellen maakt wel eens ruzie over de uitgaven van één van de partners. Dit blijkt uit een enquête die werd uitgevoerd door Kortingscode.nl. Hieraan deden ruim 1000 Nederlanders mee. Opvallend is dat bijna een derde van de mensen met een relatie niet op de hoogte is van de financiële situatie van de partner. De andere zo'n 60 procent van de stellen vindt het wel belangrijk hier meer over te weten en heeft een gezamenlijke rekening.

In de meeste gevallen leveren beide partners een bijdrage aan de huishoudpot. Dit gaat meestal naar rato van het inkomen. Koppels die een gezamenlijke rekening hebben, hebben vaak meer zicht op wat de ander doet. Daarom komt er ook best eens een ruzie voor. De meeste stellen lijken dat echter voor lief te nemen.

Mannelijke respondenten geven aan dat ze gemiddeld meer geld uitgeven aan kleding en uiterlijke verzorging dan vrouwen. Vrouwen kopen meestal goedkopere kleding, terwijl mannen eerder kiezen voor duurdere merken. Vrouwen komen dus misschien wel vaker met iets nieuws thuis, maar dat betekent niet automatisch dat ze daardoor ook meer uitgeven.

Vrijgezellen hebben over het algemeen wat minder te besteden dan mensen met een relatie. Zij kunnen hun woonkosten bijvoorbeeld niet delen. Ruim 60 procent van de respondenten denkt dat het goedkoper is om een relatie te hebben. Ruim 13 procent heeft aangegeven wel eens in een relatie te zijn gebleven omdat het te duur was om uit elkaar te gaan. Ruim de helft van de samenwonende mannen en een derde van de samenwonende vrouwen denkt echter dat ze meer geld over zouden houden voor zichzelf als ze vrijgezel waren.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021