Excite

De zomertijd gaat weer in. Met deze tips ben je in één dag gewend

Het lijkt alsof het niet echt winter is geweest, maar dit weekend gaat echt de zomertijd 2014 weer in. Heel Nederland en daarbuiten moet de klok een uur vooruit zetten, om zo ’s avonds langer te kunnen genieten van het zonlicht. Veel mensen valt het echter zwaar, omdat je voor het gevoel een uur eerder moet opstaan. En dat is geen pretje op de zondagochtend! Daarom geven wij je een aantal tips om toch fris en fruitig de zomertijd te beginnen.

Op tijd opstaan

De klok vooruit zetten gebeurt altijd in de nacht. Om 2.00 uur moeten we de tijd naar 3.00 uur verzetten. Hoewel het uitnodigt om flink te gaan stappen, heb je in deze nacht alle uurtjes slaap nodig die je kunt pakken. Probeer dus liever iets eerder naar bed te gaan dan normaal. Zo kun je zondag op tijd opstaan, en zul je zondagavond makkelijker slapen. Ondanks dat het dan voor je dan voor je gevoel een uur te vroeg onder de wol kruipt.

Snel wakker worden

Hoewel het begin van de zomertijd 2014 uitnodigt om langer in bed te blijven, doet vroeg opstaan het minste pijn als je meteen de gordijnen open doet. Daglicht zorgt ervoor dat je lichaam stopt met het aanmaken van het slaaphormoon melatonine. Echt snel wakker worden doe je door direct zondagochtend na het klok vooruit zetten te gaan sporten, of een wandeling te maken. Met een beetje geluk pak je meteen de eerste zon van de dag mee.

Kinderen en zomertijd

Kinderen kunnen bij het invoeren van de zomertijd last hebben van het uur tijdsverschil, waardoor jij als ouder ook uit je slaap wordt gehouden. Jonge kinderen die moeite hebben met in slaap vallen kun je goed voorbereiden op het uur eerder naar bed. Begin op vrijdagavond al door ze een kwartiertje eerder in bed te leggen. Op zaterdag kunnen ze er dan een halfuurtje eerder uit. Zo is de klok vooruit zetten naar de zomertijd 2014 een minder grote stap. Je kunt ze ook gedurende de week steeds een kwartiertje vroeger in bed leggen, zo passen ze hun biologische klok alvast aan, vaak zonder dat ze het zelf merken.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021