Excite

De ware liefde vinden kan dichtbij

Goed nieuws voor alle singles die de hoop hebben opgegeven om in hun stad of land de ware liefde tegen het lijf te lopen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat de ware liefde vinden in de buurt makkelijker is dan je dacht. De perfecte partner woont namelijk maar 65 kilometer bij jou vandaan.

Gemiddeld 65 kilometer

Uit onderzoek onder 2000 mensen die hun ware liefde hebben gevonden, bleek dat de zij voordat ze elkaar ontmoetten, gemiddeld slechts 65 kilometer van elkaar woonden. Een op de drie mensen wist hun partner zelfs binnen 8 kilometer van hun huis te vinden. Voor 38 procent van alle stellen geldt dat zij in dezelfde stad woonden toen ze elkaar ontmoetten. Ongeveer een op de vijf zoekt het dichterbij huis; namelijk in hetzelfde geboortedorp.

Vertrouwen in de liefde

Het onderzoek werd uitgevoerd door de dating-app ‘Lovoo’, die gericht is op het vinden van de liefde via geografische gegevens. Benjamin Bak, de bedenker van de app, ziet de resultaten van het onderzoek als een manier om mensen weer vertrouwen te geven in de liefde. “Als je single bent kun je alleen maar denken hoe, wanneer en vooral waar je de liefde van je leven tegen het lijf loopt. Dit onderzoek moet mensen hoop geven bij die zoektocht, omdat we laten zien dat de ware liefde vinden niet aan de andere kant van de wereld hoeft.”

“Hoewel veel stellen elkaar ontmoeten tijdens een reis of studie in het verre buitenland, is de kans dat je levenspartner uit jouw regio komt aanzienlijk.”

Lange afstandsrelatie

Overigens bleek uit het onderzoek ook dat ruim driekwart van alle ondervraagden overtuigd is dat een kleine fysieke afstand het opbouwen van een relatie makkelijker maakt. Een lange afstandsrelatie wordt niet als ideaal gezien, onder meer doordat het duur is (48 procent) en een te grote emotionele belasting.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021