Excite

De juiste matras voor een goede nachtrust

Je nachtrust is net als eten en drinken een eerste levensbehoefte voor mensen. Een matras wordt intensief gebruikt. Je kunt er op bijkomen van de inspanningen en bezigheden van je dag en je doet energie op voor de komende dag. Zorg daarom dat je een goede matras hebt, die je lichaam ondersteunt en waarop je helemaal tot rust kan komen.

Rug- of nekklachten worden vaak veroorzaakt door een verkeerde slaaphouding. Op matrassen die te zacht of te hard zijn, neemt je ruggenwervel een verkeerde kromming aan, wat voor klachten kan zorgen. Oude matrassen zakken vaak door en het is belangrijk om steeds na acht of tien jaar een nieuwe matras aan te schaffen.

Er zijn verschillende soorten matrassen. Zo zijn er koudschuim of traagschuimmatrassen. Deze zijn zacht en comfortabel. Ze zijn elastisch en vooral bij verstelbare bodems handig. Ook zijn er matrassen met pocketvering of binnenvering. Hierbij zijn er door de hele matrassen veringen aangebracht. Doordat de dikte van de veren per plaats in de matras kan variëren, zijn er zogenaamde comfortzones. Dit zorgt ervoor dat de matras je lichaam goed ondersteunt. Er bestaan ook latexmatrassen. Deze passen zich goed aan de vorm van je lichaam aan en dit zorgt voor goede ondersteuning. De keus voor een goede matras kan moeilijk zijn. Maar in beddenspeciaalzaken kunnen de werknemers je informeren en helpen bij je keus.

Afbeelding: Flickr, John Manoogian

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020