Excite

De coolste kraamcadeaus

Op het moment dat je een cadeau gaat kopen voor een kersverse moeder en baby, is het handig om te weten wat je het beste kunt kopen. Het goede nieuws is dat zelfs de meest gegeven cadeaus nog goed kunnen zijn. Het klinkt misschien wat afgezaagd, maar de welbekende luiertaart doet het nog altijd goed. Tenslotte zijn de luiers niet aan te slepen in de eerste jaren van een kinderleven. Waarom zou je de moeder niet een handje helpen met de aankopen?

Wil je toch met iets anders komen, kijk dan wel kritisch naar wat er nodig is. Wil je kleding kopen, informeer dan naar de maat van de baby. Lukt dit niet, kijk dan wat je kunt opmaken uit het geboortekaartje. Hier staan vrijwel altijd de lengte en het gewicht van de baby. Laat je in een winkel voor babykleding informeren wat voor kledingmaat hierbij past. Bij twijfel koop je kleding het liefst in een grotere maat.

Het persoonlijke kraamcadeau is natuurlijk ook uitstekend. Je kunt tegenwoordig de naam van de pasgeborene op handdoeken, knuffels, dekentjes en speentjes laten zetten. Bedenk wel waar je de naam op laat zetten. Een speentje bijvoorbeeld geniet niet de voorkeur van elke ouder. Hetzelfde geldt voor flesjes. Houd het liefst neutraal met handigheden die elke baby wel kan gebruiken.

Weet je nog steeds niet zeker wat je wil geven, geef dan van alles wat. Tegenwoordig hoef je een kraamcadeau niet per se meer zelf samen te stellen. Kant en klaar liggen ze ook voor je klaar; bijvoorbeeld in een leuke mand. Wil je de ouders zelf wat laten kiezen? Koop dan een cadeaubon. Op diverse babysites kun je deze bestellen.

Afbeelding: Flickr, lostinfog

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020