Excite

De beste waterfilters

Drink je in Amerika of Canada uit de kraan, dan valt je gelijk de sterke chloorsmaak op. In bepaalde landen, ook in Europa, kun je niet eens uit de kraan drinken. Dat het drinkwater in Nederland zo schoon uit de kraan komt, is dus fijn. Toch zwemmen ook hier nog kleine bacteriën rond in het water, en soms zelfs resten van medicijnen.

Alhoewel de restanten in het Nederlandse kraanwater veelal ongevaarlijk zijn, zijn er meer factoren waardoor drinkwater minder zuiver uit de kraan komt. Zo kunnen je leidingen vervuild zijn. Ook tijdens het transport van water kan het één en ander mis gaan.

Wat een waterfilter doet, verschilt per soort. Er zijn waterfilters die kalk uit het water halen. Anderen zorgen dat er geen lood meer in zit. Ook zijn er waterfilters die beide doen. Het is maar net wat je voorkeur is, maar als je een waterfilter aanschaft, kun je beter meteen op zoek gaan naar eentje die zowel kalk als lood uit water haalt. Overigens doen de meesten dit ook, maar let op de specificaties.

Een waterfilter heb je al vanaf een paar tientjes. De prijzen kunnen echter oplopen tot duizenden euro’s, afhankelijk van de toepassing ervan. Voor dertig tot veertig euro heb je echter al een prima waterfilter. Wat wel heel belangrijk is na de aanschaf van het filter zelf: zorg dat je met regelmaat het apparaat schoonmaakt en de filteronderdelen vervangt. Zo houd je je water voortaan puur en schoon.

Afbeelding: Flickr, Lee J Haywood

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020