Excite

De beste tips voor mooie bloemen in de tuin

Wie houdt er niet van bloemen? De meeste mensen kunnen ontzettend genieten van prachtige bloemen in de tuin. Helaas lijkt het soms wel of je er maar heel kort plezier van hebt. Gelukkig kun je die periode verlengen. Hoe? Door deze handige tips te volgen.

Wissel eenjarige en tweejarige planten af

Zet je tuin niet helemaal vol met eenjarige planten, maar wissel ze af met tweejarige planten. Zo komt er altijd wel iets boven. Ook leuk: stop elke keer als je ze hebt bloembollen in de grond. Die komen elk jaar weer opnieuw op. Als je bovendien ook nog eens slim kiest, ga je voor bloemen met een zaaddoos, zoals klaprozen. Die kun je dan - mits je de zaaddozen openmaakt - elk jaar weer opnieuw uitzaaien.

Kies voor rozen

Rozen doen het bijna overal goed. Alleen heel schaduwrijke tuinen zijn niet geschikt voor rozen. Een nadeel van rozen is dat ze in de winter hun blad verliezen, maar ze bloeien vanaf de lente weer en je kunt er tot goed in de herfst van genieten. Bovendien vragen ze om relatief weinig onderhoud, ook niet onbelangrijk!

Let op je grond

Niet alleen je bloemen zijn belangrijk, ook je grond. Dat is namelijk de basis. De ene bloem heeft vooral een vochtige ondergrond nodig, terwijl de ander juist weer een droge ondergrond nodig heeft. Controleer welk soort grond jij in je tuin hebt en welke bloemen daar het best op gedijen. Het is even wat werk, maar je zult er zeker geen spijt van krijgen!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021