Excite

Datingsites die gratis worden aangeboden: minder zekerheid

Ben je op zoek naar een leuke date of een relatie, dan heb je de keuze tussen betaalde of datingsites die gratis worden aangeboden. Online dating wordt steeds populairder en het aantal datingsites alsmaar groter. De meerderheid ervan zijn betalend, de kosten meestal verrassend hoog. Zijn de datingsites die gratis worden aangeboden, dan de oplossing?

Is gratis wel echt gratis

Voor de uitbaters van zo'n site, draait alles uiteraard om geld. Bij betalende datingsites zijn het uitsluitend de gebruikers die de kassa 's rinkelen. Bij datingsites die gratis zijn, hopen uitbaters nochtans ook op een goed belegde boterham. Hoe kan dat? Deze gratis datingsites halen hun inkomsten uit advertenties. Het grote nadeel hiervan is dat we hier om de haverklap worden gestoord door publicitaire boodschappen. De vormgeving en de verschillende mogelijkheden van deze gratis datingsites laten dikwijls veel te wensen over.

Wie een ernstige date zoekt, gaat betalend

Bij datingsites die gratis worden aangeboden, zitten even goed addertjes onder het gras. Zij hebben veel minder of zelfs geen controle op de echtheid en de ware bedoelingen van hun 'leden'. Het aanbod singles is hier ook beduidend kleiner.

Uiteenlopende doelgroepen

Wees ook op je hoede bij je uiteindelijke keuze van je datingsite, hun doelgroepen zijn erg uiteenlopend. Er zijn jongerensites, sites voor senioren, voor hoger opgeleiden, homoseksuelen en erotisch getinte datingsites. Oppassen is hier dus zeker de boodschap, ook bij datingsites die gratis op het net aanwezig zijn.  Over het uiteindelijke resultaat bestaat er zowel bij betaalde als bij datingsites die gratis hun activiteiten aanbieden, de grootste onzekerheid.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020