Excite

Vind een datingsite voor hoogopgeleiden

Op vlak van datingsites is er voor elk wat wils: datingsites voor ouderen, boeren, homoseksuelen enzovoort. Een datingsite voor hoogopgeleiden liet dan ook niet lang op zich wachten. Datingsites voor hoogopgeleiden richten zich in het bijzonder op hoogopgeleide vrijgezellen. Hoogopgeleiden blijken in de praktijk namelijk vaak toch wat andere wensen te hebben op relatiegebied dan gemiddeld en laagopgeleiden.

Hoogopgeleiden: andere wensen

Het blijkt dat bij de keuze van een partner het opleidingsniveau een grote rol speelt. Academici kiezen doorgaans een man of vrouw die net als zij een wetenschappelijke opleiding gevolgd hebben. Heel vreemd is dit natuurlijk niet. Hoogopgeleiden hebben vaak een andere manier van denken en andere interesses dan lager opgeleiden, waardoor men qua gespreksstof vrij snel op een dood punt kan belanden. Daarnaast blijken hoogopgeleiden in vergelijking met lageropgeleiden meer waarde te hechten aan zelfstandigheid en onafhankelijkheid, en minder aan het uiterlijk. Het kan dus lastig zijn om als hoogopgeleide op een algemene datingsite een geschikte date te vinden. Gelukkig zijn er verschillende datingsites voor hoogopgeleiden in omloop.

e-Matching

e-Matching is één van die datingsites die zich in het bijzonder op hoogopgeleiden richt. Via een keuzemenu waarin je je voorkeuren op moet geven kom je bij een lijst met potentiële dates terecht. Deze hebben allen een uitgebreid profiel met onder andere persoonlijke informatie, zodat je naar hartenlust kunt uitzoeken met wie je wel op date zou willen, om deze vervolgens een privé-berichtje te sturen.

Match4Me

Ook Match4Me richt zich op de hoogopgeleiden in ons land. Je kunt je eigen profiel samenstellen zodat je je kunt profileren zoals je wilt. Je kunt vervolgens op zoek naar potentiële dates. Door het invullen van een zogenaamd zoekprofiel maakt de computer een eerste selectie van mensen die het meest met jouw zoekprofiel overeenkomen. Vervolgens kun je de profielen bekijken en eventueel een berichtje achterlaten.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021