Excite

Datingapp Tinder begint met advertenties

Datingapp Tinder zou werken aan de eerste advertentieproducten. Tenminste, dat zeggen ingewijden. De mensen achter de app zouden onder meer contact hebben opgenomen met Twitter en Facebook. Het lijkt er daarmee op dat advertenties op Tinder ineens een stapje dichterbij komen. Tot nu toe was Tinder vrij van advertenties en hoefden mensen ook niet te betalen om gebruik te maken van de app.

Twitter en Facebook zijn twee partijen die advertentienetwerken runnen, die gebruik zouden kunnen maken van de advertentieruimte die Tinder te bieden heeft. Op die manier zou er een mooi bedrag aan winst gemaakt kunnen worden met de app. Op dit moment genereert Tinder nog geen omzet, terwijl de app wel veelvuldig door mensen gebruikt wordt. Advertenties zouden een mooie eerste stap vormen richting een haalbaar verdienmodel.

Het nieuws dat er gezocht wordt naar methoden om geld te verdienen met Tinder is niet nieuw. Het is alleen nog niet helemaal duidelijk hoe deze advertentieproducten vorm zullen krijgen. Tinder zou op het moment werken aan de eerste advertentieproducten. Dit gebeurt onder leiding van Brian Norgard, de medeoprichter van Tappy, een app die begin dit jaar werd overgenomen door Tinder.

Tinder is een datingapp waarmee mensen naar vrijgezellen kunnen zoeken in hun omgeving. Door aan te geven binnen welke straal je wilt zoeken, krijg je alleen mensen te zien die zich ook daadwerkelijk in je omgeving bevinden. Hierdoor is het makkelijk om snel af te spreken. De app kan op deze manier ook een belangrijke plek zijn voor adverteerders. Gebruikers delen namelijk informatie die voor hen heel nuttig is. Denk hierbij aan leeftijd, geslacht en locatie.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021