Excite

Dating in the dark

Naar aanleiding van het RTL 5 programma 'Dating in the Dark' waarbij zes vrijgezelle dames en heren elkaar beter konden leren kennen in een verduisterde ruimte, is er een nieuwe vorm van daten ontstaan: daten in het donker. Tijdens deze dates kunnen mannen en vrouwen een aantal uren met elkaar doorbrengen in een donkere kamer, waarbij ze geen hand voor ogen kunnen zien. Enkel door te praten, te luisteren, te ruiken en om het nog ietwat pikanter te maken: door aan elkaar te voelen, kunnen ze elkaar leren kennen. Dat dit spannende momenten oplevert, zal niemand verbazen.

Wat maakt deze vorm van daten nou zo aantrekkelijk? Het belangrijkste kenmerk is dat de ander niet op het uiterlijk beoordeeld kan worden. Vaak zorgt een onaantrekkelijk uiterlijk ervoor dat een persoon bij voorbaat wordt afgeschreven, terwijl deze misschien wel een heel prettig karakter kan hebben. Daarnaast voelen sommigen geen aantrekkingskracht bij bepaalde type mensen, terwijl een goed gevoel van humor dit gemis misschien wel weer compenseert. Door eens langer met elkaar te praten, kan iemand er achter komen hoe de ander in elkaar steekt en niet bij voorbaat al oordelen zonder wat tijd te hebben geïnvesteerd in een persoon.

Dat het uiterlijk niet geheel onbelangrijk is, bleek toch wel uit het tv-programma. Sommige mensen hadden een hele goede klik in de donkere kamer, maar zodra de lampen aangingen, konden ze van hun stoel vallen van afschuw. Bij de keus om te blijven of weg te gaan, kozen de meesten voor het laatste. Daten in het donker kan dan nog wel zo ideaal lijken, maar jammer genoeg bestaat er ook nog daglicht. Als hetgeen wat je dan ziet, je niet aan staat, kun je beter maar op zoek gaan naar een mooier alternatief.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020