Excite

Agrarische dating met boeren

Boeren zijn hip. Sinds Yvon Jaspers met het tv-programma 'boer zoekt vrouw' alleenstaande boeren (of boerinnen) aan een partner hielp, zijn de boeren niet meer aan te slepen. Wie wil er nou nog langer een tandarts of een advocaat aan de haak slaan? De meest begeerde vrijgezellen van Nederland hebben tegenwoordig nog maar één beroep: boer. Daarom is er nu een nieuw fenomeen aan het ontstaan.

Terug naar de natuur

Waarom zijn boeren opeens hip? Dat heeft waarschijnlijk te maken met oude oerinstincten. Toen Nederland nog niet verstedelijkt was, was het meest algemene beroep 'boer'. De meeste Hollanders werkten op agrarische bedrijven en deden voornamelijk aan akkerbouw en veehouderij. Met de industriële revolutie verplaatste het belangrijkste middel van bestaan zich naar de fabrieken. Het aantal boerenbedrijven nam daardoor steeds meer af en tegenwoordig zijn er nog maar een handvol mensen die een boerenbedrijf runnen.

Rijk

Hoewel het boerenleven hard werken is, oefent het ruige buitenleven nog steeds een grote aantrekkingskracht op veel mensen uit. Geen wonder dat vrouwen in grote getalen op de boeren afkwamen in het programma 'boer zoekt vrouw'. Niet alleen zijn boeren welgesteld, omdat ze vaak een groot stuk land bezitten, het vrije leven te midden van de natuur vormt een verademing na het jaren wonen in de stad.

Dating sites voor boeren

Omdat het niet makkelijk is om een boer te vinden die vrijgezel is, bestaan er tegenwoordig datingsites, zoals farmdating.com en boerzoektvrouwtje.nl, die speciaal gericht zijn op vrouwen die graag met een boer willen trouwen. Op die manier kunnen vrouwen heel snel en makkelijk een boer aan de haak slaan, terwijl de boeren hun boerin kunnen vinden.

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020