Excite

10 dagen kraampakket: wat stop je erin?

Oorspronkelijk bestaat een kraammand uit acht cadeaus. Het is de bedoeling dat de moeder deze cadeaus tijdens de kraamtijd, oftewel de eerste acht dagen na de bevalling uitpakt. De cadeaus zijn zowel voor de moeder als de baby bestemd. Hoewel de meeste moeders tegenwoordig na één dag alweer naast hun bed staan, moesten moeders vroeger verplicht een week in bed blijven. Daar komt dan ook het idee van de kraammand vandaan. Vaak worden nu kraammanden voor tien dagen gegeven.

Kant en klaar

Het is mogelijk om de kraammand kant en klaar te kopen. De meeste winkels met babyartikelen verkopen de manden. Ook op internet zijn er genoeg te vinden. Kijk bijvoorbeeld eens op toebiedoebie.nl de kraamcadeauspecialist. Ook de online babykadowinkel.nl verkoopt rieten kraammanden waarbij het ook mogelijk is om een persoonlijke boodschap of gedichtje mee te sturen.

Zelf maken

Natuurlijk is het nog leuker en persoonlijker om de mand zelf samen te stellen! Bij de Xenos of de Blokker koop je een grote mand en vervolgens ga je cadeaus verzamelen. Stop er bijvoorbeeld een rompertje in met een leuke tekst erop. Of een lekkere douchegel voor mama of een grappige speen voor de baby. Een echt bijzonder cadeautje is een zogenaamde 'memorybox'. Dit is een soort bewaardoosje waarin je de eerste tandjes, foto's en ander herinneringen aan de baby in kunt stoppen.

Ook voor papa

Eigenlijk is de kraammand alleen bedoeld voor de moeder en de baby. Maar het is natuurlijk ook leuk om de vader een beetje aandacht te geven! Een blikje Redbull om op krachten te komen na een slapeloze nacht. Of 'Het Grote Papa Boek' te koop op Bol.com. Hierin staan de 101 voordelen van het papa zijn beschreven en leuke spellen voor baby en papa.

Genoeg ideeën dus voor een 10 dagen kraampakket. Succes!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021