Excite

Dagelijks tien miljoen Tinder matches

Het daten via Tinder levert inmiddels tien miljoen Tinder matches per dag op: een nieuw hoogtepunt van de dating-app. Wereldwijd worden er dagelijks 750 miljoen profielen bekeken. In december waren het ‘nog maar’ 5 miljoen matches per dag en de 75 miljoen Tinder-stellen werden in juli voor het eerst gehaald. Nu is voor dat aantal slechts een week nodig.

De getallen werden bekend gemaakt door de oprichter en CEO van Tinder, Sean Rad bij een toespraak op de top Upfront Summit.

Date in de buurt

De dating-app Tinder is in no-time uitgegroeid tot een van de populairste manieren om een date in de buurt te vinden. Het principe is erg simpel: je krijgt een foto te zien van een man of vrouw, met informatie over de afstand tot jou. Via een groen hartje of een rood kruis geef je aan of je geïnteresseerd bent. Zijn jullie beiden door elkaar goedgekeurd? Dan is er een Tinder-match. Je kunt chatten en bijvoorbeeld een date regelen om elkaar te ontmoeten.

Lees hier de leukste Tinder openingszinnen

Facebook

Tinder is gekoppeld aan je Facebook-account, maar op Facebook is niet te zien dat je de app gebruikt. Enkel je naam, leeftijd en een aantal interesses worden ingeladen via Facebook. Ook de foto’s komen van je profiel. Er is geen manier om dit te omzeilen, behalve natuurlijk als je een vals profiel hebt aangemaakt.

Voordelen en nadelen Tinder

Er zitten verschillende voordelen en nadelen aan Tinder. Zo is de app een hele toegankelijke manier om een date te vinden: de kans om een blauwtje te lopen is namelijk minimaal. Ook als je geen interesse hebt, kun je dat snel duidelijk maken zonder een moeilijk gesprek aan te gaan. Nadelen zijn er ook, zo is Tinder erg verslavend. Ook nadelig is dat je mensen enkel op hun uiterlijk beoordeelt. Dat lokt een platheid uit, waardoor sommige mensen Tinder alleen gebruiken om makkelijk een one night stand te scoren.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020