Excite

Je gebakken cupcakes decoreren

Cupcakes decoreren

Er zijn ontzettend veel manieren om je cupcakes te decoreren. Maak een mooie cupcake en versier hem. Alles kan, alles mag, maar hier alvast wat ideeën.

Crème uit een spuitzak

Je kunt een leuk effect geven door crème in een spuitzak te stoppen en deze op de cupcake te spuiten. Kies bijvoorbeeld voor een spuitzak met een stervorm voor een leuk, speels effect. Eventueel kun je ook nog wat spikkels op de crème doen om het af te maken.

Creme met een spatel

Met een spatel kun je ook een leuk effect krijgen. Doe wat crème op de spatel en maak er een ronde beweging van wanneer je het op de cupcake doet. Erg makkelijk en het geeft tevens een leuk effect.

Glazuurlaagje

Ook lekker is om een glazuurlaagje op je cupcakes te doen. Dit kun je met kleurstoffen een leuke kleur geven zodat het er vrolijk uitziet. Glazuur kun je zelf maken. Er zijn veel recepten van te vinden.

Marsepein of fondant

Wil je echt creatief bezig zijn? Maak dan figuurtjes van marsepein of fondant. Deze kun je boetseren en als je verschillende kleurtjes gebruikt kun je hele leuke dingen maken. Maak lieve beertjes, grappige figuurtjes, mooie bloemen of wees creatief op een hele andere manier. Gebruik vooral je fantasie!

Creatief zijn

Er zijn geen regels bij het maken van cupcakes. Het is dus vooral een kwestie van je eigen inspiratie gebruiken en lekker creatief zijn. Het kan leuk zijn om dit samen met vrienden te maken en allerlei verschillende dingen te proberen. Geen enkele cupcake hoeft hetzelfde te zijn.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021