Excite

Corrigerend ondergoed gevaar voor baby

Zwangere vrouwen in het Verenigd Koninkrijk grijpen steeds vaker naar corrigerend ondergoed om hun groeiende buik te verstoppen. Vroedvrouwen zijn bezorgd om deze groeiende trend. Het ondergoed zorgt voor een platter lijkende buik maar zou een slecht effect kunnen hebben op het ongeboren kind.

Bij aanbieder Spanx kunnen vrouwen kiezen uit twee soorten corrigerend ondergoed; een panty of een slip. Het is verkrijgbaar vanaf 30 Euro en mede daardoor verdubbelde de verkoop in Groot-Brittannië de laatste twee jaar. Een andere reden voor de stijging is het gebruik onder celebrities. X-Factor jurylid Danni Minogue en presentatrice Amanda Holden bekenden het ondergoed aan te hebben gehad tijdens hun zwangerschap.

Volgens verkoopdirecteur Sarah Charlesworth van Intimates Lingerie, de distributeur van Spanx in Groot-Brittannië, is de collectie niet ontwikkeld om buikjes te verhullen. 'De reeks draait om verzorging en steun,' zei Charlesworth, al doet het 'de dijen wel strakker lijken.'

De kritiek komt met name van vroedvrouwen. De gezondheid van de foetus wordt bij het dragen van het corrigerende ondergoed op het spel gezet. Volgens vroedvrouw Janet Fyle kent de baarmoeder 'een verhoogde bloedtoevoer tijdens de zwangerschap en daarom is het belangrijk dat dit niet, op welke manier dan ook verstoord wordt.' Denk aan je kind, en niet aan je lichaam, is de boodschap.

Afbeelding: Flickr, gebruiker flqui

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021