Excite

Concert Tickets: prijsverhogingen en btw

Wil je een leuk concert zien? Dan kun je er rekening mee houden dat het je veel geld gaat kosten. Sommige concerten kosten vijftig euro of zelfs meer. Daar komt dan ook nog eens bij dat je vanaf 2011 geen 6 procent btw meer betaalt op een entreekaartje, maar 19 procent. Dit maakt de concertkaarten nog duurder en dat is helaas nog niet alles…

Omdat er veel bezuinigd moet gaan worden in de cultuur, lopen veel concertzalen het risico dat ze de deuren moeten sluiten. Om die reden is de kans aanwezig dat kaarten nog duurder zullen worden. Concertzalen moeten immers wel omzet kunnen maken, anders lopen ze het risico failliet te gaan.

Helaas. We moeten er dus aan gaan geloven dat het de concert ticketseen stuk duurder worden. En daar is niets tegen te beginnen. Er zijn nou eenmaal veel schulden en het geld moet ergens vandaan komen.

Ondanks de prijsverhogingen blijven de concerten natuurlijk absoluut de moeite waard om te zien. Het is een leuk avondje uit en je hebt goede artiesten die hun ding doen op het podium. Concert Tickets kun je kopen bij de voorverkoopadressen die bekend worden gemaakt op de site van de concertzaal. Ook kun je concertkaartjes vaak kopen op internet. Let wel op dat je geen illegale kaartjes koopt. Deze zijn vaak nóg duurder en de kans is aanwezig dat je met een illegaal verkregen kaartje op de zwarte markt niet het concert binnen mag.

Afbeelding: Flickr account marfis75

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020