Excite

Cadeaubon: leuk om zelf te maken

Een cadeaubon is tegenwoordig niet zo’n origineel cadeau meer. Tenzij je de invulling van de bon zelf verzint. Geef dus eens een keer niet zo’n bon van de plaatselijke cd-winkel of boekwinkel, maar maak een eigen bon met dingen waar de ontvanger écht iets aan hebt.

Een eigen cadeaubon maken is bijvoorbeeld voor kinderen erg leuk. Zij kunnen hun moeder voor haar verjaardag vast erg blij maken met een cadeaubon voor een paar uur rust, of hulp in de huishouding. Vader wordt ongetwijfeld weer blij van een cadeaubon voor het wassen van de auto of het helpen in de tuin. Door de bon te maken in het thema van de beloning, zorg je ervoor dat het een mooi cadeautje wordt.

Een cadeaubon voor een zelfbedacht iets is ook heel goed te geven aan iemand anders. Misschien kan die ene vriendin wel echt een keer een beauty-avondje gebruiken, of zou je buurman volop genieten als hij jullie boot of auto een keer een dag mee kon nemen. Door goed te luisteren en rond te kijken kom je vanzelf iets tegen waarvan je zeker weet dat het toegevoegde waarde heeft.

Dat laatste is namelijk het allerbelangrijkst van een cadeaubon. Als je er zelf eentje maakt, dan wil je jezelf er juist niet makkelijk vanaf maken en maak je duidelijk dat je jezelf verdiept hebt in de ander. Je zult dan vanzelf merken dat het veel meer op prijs wordt gesteld dan gewoon een standaard cadeautje!

Afbeelding: Flickr account mysza831

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020