Excite

Buitenspeelgoed voor een peuter

Welk buitenspeelgoed voor een peuter is er te verkrijgen? Hieronder een overzicht. Let er wel op dat je tuin of buitenplaats groot genoeg is voor de grotere toestellen. Meet dus de plek goed op, voordat je naar de winkel gaat.

Schommel

De schommel is misschien wel het bekendste speelgoed. Voor peuters, kleuters, maar ook voor wat oudere kinderen is dit een speeltje dat garant staat voor urenlang speelplezier. Bij peuters zal er wel opgelet moeten worden zodra ze op een schommel zitten. Bovendien kunnen peuters nog niet zelf schommelen en dat zal papa of mama dus moeten doen.

Glijbaan

Ook glijbanen zijn van alle leeftijden. Voor peuters heb je speciale glijbanen die aangepast zijn aan hun lengte en behoefte. Je hebt ze onder andere van het merk Smoby. Deze glijbanen zijn vaak gemaakt van kleurig plastic.

Loopauto

Een loopauto is geschikt voor kinderen van 1.5 tot ongeveer 5 jaar. Loopauto's zijn er in een heleboel varianten en uitvoeringen. Zo is er voor de meisjes een knalroze auto en voor de jongens een blauwe.

Bal

Om te oefenen met vangen en gooien, kan een bal prima dienst doen. Bovendien is het spelen met een bal leuk om te doen en het kan prima buiten, ook in een kleine tuin.

Zandbak

Peuters vinden het vaak geweldig om zandtaartjes te bakken in een zandbak. Een zandbak kan prima in een kleine tuin. Je hebt ze in verschillende maten en de zandbak kan ook zelf worden gemaakt. In de zandbak kun je emmers, schepjes en zeefjes neerleggen. Let wel op dat de bak dicht kan. Dit in verband met regen en met loslopende dieren. Je wil niet dat de buurkat denkt dat hij erin mag poepen!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021