Excite

Buikspieroefeningen voor schuine buikspieren

Korte t-shirts en naveltruitjes zijn na jaren weer een trend, maar zonder mooie buikspieren moet je niet beginnen aan dit retro modeverschijnsel. In dit artikel lees je de perfecte voorbereiding om met een strakke buik en midriff de zomer in te gaan Namelijk met oefeningen voor mooie schuine buikspieren. Begin in ieder geval op tijd! Want ook schuine buikspieren hebben tijd nodig zich te ontwikkelen.

Verschillende buikspieren

Mooie buikspieren krijg je alleen door alle verschillende buikspieren in je lichaam te trainen. Veel mensen trainen met zekere regelmaat hun lage buikspieren door simpele crunches of sit-ups te doen. Er zijn echter nog meer spieren die je midriff mooi strak trekken, waaronder de schuine buikspieren. Voor een mooie buik zul je tijdens je trainingsessie alle spiergroepen in je buik met zekere regelmaat moeten trainen met specifieke buikspieroefeningen. Deze twee oefeningen voor schuine buikspieren zijn een goed begin.

Schuine buikspieren

Goed getrainde schuine buikspieren geven je een vrouwelijke taille. Je schuine buikspieren trainen is daarom een hele goede oefening als je een mooie buik wilt. Een klassieke, maar zeer effectieve oefening is een fietsbeweging als je op je rug ligt. Doe je handen achter je oren en beweeg om en om je elleboog naar je tegengestelde knie. Om de oefening extra zwaar je maken, beweeg je de knie richting je elleboog, terwijl je het andere been strekt. Probeer daarbij je voet van het gestrekte been op een halve meter van de grond te houden.

Met dumbells of twee losse gewichten van samen van zo’n vijf kilo, kun je ook de volgende buikspieroefeningen doen voor mooie buikspieren in je taille. Ga op je rug liggen en trek je knieën op. Neem het gewicht in je handen en kom met je schouders van de grond in een actieve houding. Beweeg nu het gewicht van links naar rechts. Houdt daarbij je buik en benen op dezelfde plaats. Alleen je schouderpartij draait het gewicht. Doe deze oefening in drie sets van 15 herhalingen. Maak de setjes langer als je beter getraind raakt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021