Excite

Bruidegom mishandelt bruid vanwege trouwjurk

  • © Getty Images
Een 22-jarige bruid is mishandeld door haar kersverse echtgenoot, omdat hij haar trouwjurk niet uit kreeg tijdens de huwelijksnacht. In augustus 2014 trouwde Amy Dawson met de liefde van haar leven, Gavin Golightly. Ze hielden een feest met familie en vrienden op het platteland en trokken zich daarna terug op hun kamer. Daar veranderde het sprookje in een heuse nachtmerrie.

Toen Amy de 29-jarige Gavin vroeg om haar te helpen haar jurk uit te trekken, probeerde hij dit in de eerste instantie te doen. Toen dat niet lukte, ging hij haar echter te lijf en gooide hij haar op de grond. Hij bewerkte haar vervolgens met zijn vuisten. Amy hield hier een gescheurde wenkbrauw en bloeduitstortingen in haar gezicht en op haar borst aan over. Na de aanval wist Amy uit de kamer te komen en een hotelmedewerker te alarmeren. Die belde meteen de politie.

Volgens de bruidegom was hij tegen zijn wil gedrogeerd. Hij zei dat hij zich niets kon herinneren van het incident, maar bekende voor de rechter wel schuld. Hij moest zijn vrouw 350 euro aan schadevergoeding betalen en werd veroordeeld tot een taakstraf. Daarnaast kreeg hij een omgangsverbod. Amy vond dat echter niet genoeg. Zij gaf aan dat het gedrag van Gavin al voor de bruiloft veranderd was.

Nadat ze acht maanden een relatie hadden, bleek dat Amy zwanger was van Gavin. Vanaf dat moment werd hij heel manipulatief en moest Amy op eieren lopen. Toch besloot ze met hem te trouwen. Het huwelijk is na de aanval echter wel voorbij: "Het was juist zo'n mooie dag geweest. Een groot feest met vrienden en familie, ik dacht dat het de nieuwe start was die we nodig hadden. Zijn straf vond ik veel te zwak. Dat hij me niet meer mag opzoeken is het enige dat me overeind houdt. Hij betekent niets meer voor mij."

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021