Excite

Britse ouders volgen kinderen op Facebook

Sociale netwerken zoals Facebook en Hyves bieden vele voordelen. Je bent altijd op de hoogte van wat er gaande is in je vriendenkring en je kunt contact houden met mensen die je anders misschien nooit meer zou spreken. Er zit echter ook een keerzijde aan Facebook, althans voor de jongeren. Zo blijkt dat meer dan de helft van de Britse ouders die een profiel aanmaken dat doen om hun kinderen te kunnen bespioneren!

Ruim 55% van de ouders vindt het geen slecht idee om hun kinderen in de gaten te houden op Facebook. De ondervraagden gaven aan op die manier ‘vervelende gesprekken’ te kunnen voorkomen. Voor een kwart van de ouders is het zelfs de enige manier om nog enigszins te weten waar hun kinderen zich mee bezig houden.

Eén op de twintig ouders gaat zelfs nog verder door zich aan te melden als een vriend. Hierdoor heeft hun kroost niet door dat ze in werkelijkheid bekeken worden door hun ouders. Veruit de meeste aandacht gaat naar de statusupdates van de kids, op de voet gevolgd door wat er op hun prikbord wordt geschreven door anderen. Ook de foto’s van de jongeren kunnen rekenen op de nodige aandacht van het ouderlijk gezag.

Uiteraard zijn de jongeren zelf niet onverdeeld blij met de extra aandacht. Zo heeft de Facebookpagina ‘Weer ouders van Facebook’ al bijna 8000 leden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020