Excite

Brit van 29 jaar wordt grootvader

Veel mannen moeten rond hun dertigste nog vader worden, maar de Brit Shem Davies is wat sneller dan zijn leeftijdsgenoten. De 29-jarige Shem is de jongste grootvader in Groot-Brittannië ooit geworden. Tia Davies, de dochter van Shem, is op 14-jarige leeftijd bevallen van een dochter.

Tia beviel een week voor haar vijftiende verjaardag van het meisje Ava Grace. Het kind werd tien weken te vroeg geboren en ligt in de couveuse. Ava Grace weegt nauwelijks 900 gram, maar de familie zegt dat ze het opvallend goed doet", zo bericht The Sun. De baby ligt momenteel in een ziekenhuis in Bridgend in South Wales.

Shem, nu dus de jongste Britse grootvader ooit, werd zelf ook op zijn veertiende vader, maar verliet de moeder - de nu dertigjarige Kelly - drie weken na de geboorte. Toch zegt Shem "absoluut in de wolken te zijn" met de geboorte van zijn kleindochter. En om het geluk helemaal compleet te maken werd de trotse grootvader negen maanden geleden zelf ook weer vader van een zoontje dat hij samen met zijn nieuwe vriendin Robyn Thomas op de wereld zette.

De werkloze Shem werd niet boos op zijn zwangere dochter Tia toen zij hem het nieuws van haar zwangerschap meldde. "Gisteren was Tia nog een baby, vandaag is ze mama. Maar ik weet hoe moeilijk het is op die leeftijd. Zelf heb ik het ook niet goed aangepakt toen ik vader werd. Ik kon het niet aan en vluchtte."

De beide ouders hebben besloten om Tia te steunen. De familie Davies telt nu zes nog in leven zijnde generaties.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020