Excite

Brede kinderschoenen kopen

Veel ouders kopen schoenen voor hun baby zodra deze hun eerste stapjes beginnen te zetten. Dit advies wordt veelal aan ouders gegeven. Echter is overhaasten helemaal niet nodig. Op consultatiebureaus wordt steeds meer aangegeven dat het juist goed is voor baby’s om binnenshuis op blote voeten te lopen. Zodra een kind buiten loopt, is het uiteraard belangrijk dat de voeten goed worden beschermd tegen wind, kou en vuil. Goede schoenen zijn daarom belangrijk.

Het kopen van kinderschoenen

Wanneer een kind veel buiten gaat lopen, is het belangrijk om goede schoenen te kopen voor het kind. Bij het kopen van de juiste schoenen is het belangrijk om te letten op de juiste maat, wijdte en materiaal van de schoenen. Goede kinderschoenen moeten comfortabel zitten en de voeten goed steunen. Verder moeten de schoenen zich aan de voeten van het kind aanpassen en niet te strak of te wijd zitten. Tenslotte moet het materiaal en de zolen van de schoenen soepel zijn, zodat het kind zich hier vrij in kan bewegen en geen belemmeringen ondervindt bij het lopen en rennen.

Pasvorm schoenen

Omdat elke voet zijn eigen vorm heeft, moeten ouders goed letten op een aantal dingen bij het kopen van schoenen voor hun kinderen. Hierbij moet niet alleen gekeken worden naar de lengte van de voeten, maar ook naar de breedte en hoogte. Het is te allen tijde belangrijk dat schoenen goed passen.

Het kiezen van de juiste schoenmaat

Het advies is altijd om het kind sokken te laten dragen, zodra er nieuwe schoenen worden gepast. Het is voorts heel belangrijk dat beide schoenen voor het kopen gepast dienen te worden. Het kan namelijk voorkomen dat één voet iets langer is dan de andere.

Brede kinderschoenen

De breedte van de voet is belangrijk bij het vinden van de juiste maat schoenen. Als een kind te brede schoenen draagt, heeft dit gevolgen met name voor de tenen. Kinderschoenen worden veelal maar in één breedte geleverd. Echter is geen enkele voet hetzelfde en zijn er genoeg kinderen die brede voeten hebben. Een kind met brede voeten past vaak niet in de gangbare maat schoenen, omdat de schoenen niet wijd genoeg zijn. Veel ouders kiezen daarom voor een grotere maat schoenen, omdat deze wat breder vallen. Maar dit zijn natuurlijk nog steeds veel te grote schoenen. Dit is sterk af te raden, omdat de voeten van het kind hierdoor ernstig beschadigd kunnen worden.

Speciaalzaken

Omdat brede kinderschoenen niet in gangbare winkels te koop zijn, dienen ouders zich te wenden tot speciaalzaken. Voorbeelden hiervan zijn Velthuis Schoenen te Hengelo en Henzen Schoenen, Sport en Podologie te Veenendaal. Beide winkels hebben ook een webshop met een groot assortiment kinderschoenen voor kinderen met brede of juist smalle voeten.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021