Excite

Bouw je eigen tuinhuis

Je kunt je tuinhuis vanaf een bouwtekening of eigen ontwerp bouwen. Maar je kunt ook een bouwpakket of een zogenaamd prefab tuinhuis kopen en je tuinhuis zelf opbouwen. Overigens is er wel een verschil tussen een bouwpakket of een prefab tuinhuis. Bij een bouwpakket krijg je meestal individuele op maat gezaagde planken. Het bouwen van een bouwpakket is relatief eenvoudig, maar als je het nog simpeler wilt maken dan is een prefab tuinhuis de oplossing. Daarbij zijn de wanden al kant-en-klaar.

Een tuinhuis is de ideale oplossing als je in huis te weinig ruimte hebt, maar wel een tuin. Een tuinhuis geeft je een enorme hoeveelheid extra opbergruimte. Ook kun je een tuinhuis prima gebruiken als kantoor of als extra leefruimte. Met name als je je tuinhuis gaat isoleren, is dit prima te doen.

Tuinhuisjes komen in vele soorten en maten. Een bouwpakket of een prefab tuinhuis is meestal sneller en goedkoper dan een compleet tuinhuis. Op internet staan handige tips over waar je aan moet denken voor je hiermee begint. Drie zaken zijn belangrijk, namelijk de fundering, de wanden en het dak. Hoe ga je je tuinhuis funderen? Hoe bouw je de wanden of muren op en tot slot het dak?

Bij het funderen moet je rekening houden met een aantal zaken. Je moet op een goede harde ondergrond werken. Leg voordat je gaat funderen alle leidingen welke onder de fundering door moeten. Houd bij het uitzetten van je fundering rekening met uitstekende delen, zoals de overstek van het dak. Zorg ervoor dat je fundering haaks en waterpas is.

Je eigen tuinhuis in elkaar zetten heeft voordelen, maar weet waar je aan begint.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Alans Bernau

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020