Excite

Een borduurpatroon maken met computersoftware

Bij het maken van een borduurpatroon klinkt het alsof het heel veel werk is. Tegenwoordig is het niet meer zoveel werk. Zeker niet er software voor dit soort dingen bestaat. Een van die mogelijkheden is het downloaden van software: Stitch R-XP

Wat kan dit programma?

Stitch R-XP is gemaakt door ILSoft. Het is te gebruiken voor vrijwel elk soort borduurwerk. Een paar van die voorbeelden zijn kruissteek, tapisserie, hardanger en petit point. Het is mogelijk om een eigen verzameling steken aan te leggen.

Een ontwerpblad bestaat uit 1000 x 1000 steken en dat is geschikt voor een heleboel soorten borduurwerk. Per werkstuk wordt er duidelijk vermeld hoeveel materiaal er nodig is voor het project. Er zitten verschillende sjablonen in het programma waardoor er een heleboel mogelijk is.

Is het realistisch?

De maker claimt dat er in het programma keuze is uit 100 kleuren van verschillende fabrikanten zoals DMC en Anchor. De garens komen overheen met de garens in de winkel. Het eindresultaat is bovendien verrassend realistisch.

Waar is het programma te krijgen?

Het programma is gemaakt door ILSoft en wordt in Nederland geïmporteerd door Breimode Brigitte, Eindhoven.

Wat zijn de systeemeisen?

Er moet beschikking zijn over Windows, het besturingssysteem waar de meeste computers op draaien. Ook is het handig om de eigen ontwerpen uit te kunnen printen, dus het kan handig zijn als er de beschikking is over een printer.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020