Excite

Een borduurpatroon gratis downloaden

Wanneer je 'borduurpatronen' in een zoekmachine intikt, krijg je heel wat hits voor een borduurpatroon dat gratis te bekijken of te downloaden is. In dit artikel vind je een kleine selectie uit deze websites.

En, om de patronen te downloaden, heb je vaak niet meer dan alleen je computer nodig.

Ravelry

Op de site ravelry.com is een hoop aan handwerk te vinden. Haken, breien, maar ook borduurwerk. Op deze site is het overgrote deel aan patronen gratis en deze mag je dus ook gewoon downloaden en gebruiken.

De site is Amerikaans en de patronen zijn dat meestal ook. Dit is vervelend wanneer je ze liever in het Nederlands zou hebben. Maar geen nood: van de meeste steken zijn wel duidelijke vertaalschema's te vinden.

Ook moet je je registreren om op de site om de patronen te kunnen bekijken en downloaden. Niet iedereen vindt dit even prettig. Maar Ravelry is wel een van de grotere sites op het gebied van handwerk, dus het is altijd leuk om daar een tijdje rond te snuffelen en de meest prachtige handwerken te bekijken.

Atelier de Kaardebol

Op de site van atelier de Kaardebol staan wat gratis patronen. Zo vindt je er een patroon voor Hardanger borduurwerk, een patroon van eendjes die je overal op kan borduren en een patroon voor de ark van Noach.

Er staat niet heel veel en niet alles is Nederlands, maar om het te kunnen downloaden hoef je geen persoonlijke gegevens achter te laten en je hoeft je nergens voor te registreren.

Handwerkkraam

De site handwerkkraam.nl heeft verschillende patronen op de site staan. Hello Kitty en Bob de Bouwer zijn twee van die patronen. Bovendien is er een forum waar je kunt vragen naar meer gratis borduurpatronen. Je moet je wel registreren voor de site en het daarbij behorende forum.

Jessica Tromp

Op de site jessica-tromp.nl staan een heleboel patronen. Voor haken, breien, maar ook om dingen te borduren. Op de site zijn de meeste patronen gratis en mogen dus ook zonder problemen gedownload worden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021