Excite

Drie manieren om borduurpatronen te maken

Borduurpatronen zelf maken klinkt lastig. Helemaal als het een patroon van een foto is. Zo lastig is het tegenwoordig alleen niet meer. Met de komst van de computer is het maken van een patroon makkelijker geworden. Het kan het met software, met websites of met het ouderwetse ruitjespapier.

Ruitjespapier

Je kunt natuurlijk ook zelf een patroon maken zonder de hulp van de computer. Dit is de goedkoopste variant, maar ook de meest tijdrovende. Dan heb je ruitjespapier nodig om elk kruisje in een apart hokje te zetten. Dit resulteert er soms wel in dat er heel veel ruitjespapier nodig is en de verschillende papieren eventueel aan elkaar geplakt moeten worden. Deze methode is vooral handig bij dingen waarin bijvoorbeeld niet heel veel schaduw zit en die niet perfect nagemaakt hoeven worden.

Benodigdheden:

  • Ruitjespapier
  • Kleurstiften (stiften, potloden of krijtjes)
  • Ontwerp (hetgeen je wilt borduren, bijvoorbeeld een foto)

Bedenk goed hoe je het gaat aanpakken om van de foto het borduurpatroon te maken. Het is handig om eerst een versie in het klad te maken. Als deze mislukt dan is het niet zo erg.

Software

Je hebt verschillende software voor het maken van borduurpatronen. Voor Windows heb je Stitch R-XP en voor Mac Os is er Macstitch. Beide programma's moet je kopen. Van Macstitch is er een proefversie te downloaden om het te kunnen kunnen uitproberen.

Daarnaast kan een programma als Photoshop gebruikt worden als je er goed mee overweg kunt. Photoshop is ook niet gratis, maar er is wel een gratis proefversie.

Websites

Verschillende websites bieden aan om een foto om te zetten naar een borduurpatroon. De site borduurpatronen.nl is een van die sites die dat aanbiedt. Op de site staat heel duidelijk hoeveel het kost. Ook kun je via de e-mail een proefversie van het eindresultaat krijgen.

Naast borduurpatronen.nl is er nog een site: picturecraftwork.com die ook foto's omzet in borduurpatronen. Bij deze site betaal je altijd 5 euro voor een patroon dat groter is dan 1000 steken. Onder de 1000 steken is het om laten zetten gratis.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021