Excite

Borduren voor kinderen: wat heb je nodig en wat moet je doen?

Borduren is leuk en het is voor allerlei leeftijden geschikt, dus ook voor kinderen. Iedereen kan het.

Veel mensen zien borduren als iets voor oude oma's en iets truttigs, maar dergelijke zogenoemde truttigheden komen steeds meer terug. Ook bijvoorbeeld haken komt meer en meer terug. Borduren voor en met kinderen is niet alleen leuk om te doen, het is ook nog eens leerzaam.

Leren borduren

In principe borduren de meeste mensen op kaaslinnen, een linnen met hele kleine gaatjes. Maar voor kinderen is het niet zo handig om ze daarop te leren borduren. Dan zien ze nauwelijks wat ze doen. Handiger is om grover linnen of jute te gebruiken. Ook is het beter om kinderen met een grover garen, zoals speciale borduurwol, te laten werken. Zo kun je beter zien wat jij of je kind aan het doen bent en eventueel wat er fout gaat.

Wat kun je borduren?

Eigenlijk is alles te borduren. Dieren zoals olifanten, giraffes of honden, maar ook bijvoorbeeld een piratenschip of een ballerina. Het enige wat je nodig hebt is een patroon. Als je bekend met borduren, kun je er natuurlijk zelf een maken, maar handiger is het om het patroon te kopen. Het is namelijk best lastig om een goed patroon te ontwerpen.

Waar kun je het patroon kopen?

In de meeste handwerk - of hobbywinkels hebben ze borduurpakketten in verschillende moeilijkheidsgraden en met verschillend materiaal. Soms hebben ze speciale pakketten voor kinderen. Daarnaast is online een hoop te vinden, ook speciaal voor kinderen. Bij zo'n pakket zitten alle benodigdheden die je nodig hebt voor dat patroon: het materiaal waar op geborduurd gaat worden, zijde of wol om mee te borduren en de naald.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021