Excite

Borduren voor een kind

Borduren voor een kind is leuk om te doen. Het resultaat van je borduurwerk heel erg leuk om op te hangen in de kinderkamer.

Gelegenheden

Eigenlijk kun je voor alle gelegenheden wel borduren. Als je kind jarig is, of wanneer er een baby geboren is of gewoon ter versiering.

Geboorte

Je kunt bijvoorbeeld iets borduren ter ere van de geboorte van een kind. Je kunt hierbij denken aan een plaatje van bijvoorbeeld een beer met daaronder de naam en de geboortedatum. Of borduur een handdoek met eendjes of hondjes.

Leren lezen

Voor de kinderkamer is het ouderwetse leesplankje leuk om te borduren. Met het leesplankje leerde men vroeger lezen. Tegenwoordig zijn er andere methodes, maar het is leuk om te maken. Misschien leert je kind er door lezen. Het is ook leuk om schooltje mee te spelen.

Decoratie

Je kunt ook een plaatje borduren om zo aan de muur te hangen ter versiering. Je kunt een heel fantasielandschap borduren, maar denk ook eens aan een groeimeter. Dit is ook nog eens nuttig, want je ziet hoe snel het kind groeit.

Pakket of zelf samenstellen?

Compleet kopen

Je kunt borduurpakketten compleet kopen. Je hebt ze in verschillende prijsklassen. Ook is de moeilijkheidsgraad verschillend. Er zit precies bij wat je nodig hebt. Deze pakketten kun je online kopen op bijvoorbeeld bobbins.nl, maar de meeste handwerkzaken hebben ze ook. Vooral wanneer je een beginner bent, is het verstandig om een compleet pakket te kopen.

Zelf samenstellen

Zelf samenstellen kan een voordeel zijn. Bijvoorbeeld als je niets naar je smaak vindt. Het nadeel is dat je vaak een heel strengetje borduurzijde moet kopen in plaats van een paar koordjes. Borduurzijde is online vaak wel goedkoper dan in de winkel.

Het omzetten van plaatjes in borduurpatronen is relatief eenvoudig. Dit kun je bijvoorbeeld doen met het gratis programma KG Chart.

Veel succes!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020