Excite

Bootcamp club: iets voor jou?

Kun jij je moeilijk motiveren om naar de sportschool te gaan, dan is een bootcamp club iets voor jou. Door met anderen te trainen onder professionele begeleiding word je fit op een leuke manier. Er staat immers iedere week weer een hele groep enthousiastelingen op je te wachten! In dit artikel lees je meer over een bootcamp club; zo hoef je niet bang te zijn voor een militaire aanpak, maar zorgt een instructeur voor oefeningen op niveau. Onder meer door een gebalanceerde combinatie van conditie- en krachttraining.

Professionele begeleiding

Ben je de apparaten in de sportschool ook wel eens zat? Dan biedt een bootcamp club veel voordelen. Het belangrijkste voordeel is misschien wel de professionele begeleiding die je krijgt. Veel meer dan tijdens een rondje gewichtheffen in de sportschool, wordt er gelet op het juist uitvoeren van de oefeningen. Ook kan de instructeur oefeningen aanpassen aan jouw niveau en kunnen. Heb je een blessure? Dan zal een goede fitnessinstructeur tips geven voor een workout die je niet belast. Zonder dat je daarbij niet meer kan meedoen met de rest van de bootcamp club.

Buiten sporten

Een ander groot voordeel van de bootcamp club is natuurlijk het feit dat je lekker buiten kunt sporten. Zo maakt je lichaam vitamine D aan tijdens je workout, iets dat zorgt voor meer spieropbouw en een hogere vetverbranding. Daarnaast is het natuurlijk goed voor je weerstand. En de frisse lucht is veel beter voor je dan de zweterige dampen die in een fitnesscentrum hangen.

Positief motiveren

Een bootcamp club draait om positief motiveren. Veel mensen zijn huiverig als ze het woord bootcamp horen, maar een goede fitnessinstructeur zal je nooit oefeningen laten doen waar jij je niet comfortabel bij voelt. Ook schreeuwen of kleineren zijn niet aan de orde. Je zult altijd naar huis gaan met een positief gevoel, zodat je ook de week erop weer met goede moed zult aantreden. Anders zouden die duizenden mannen en vrouwen die lid zijn van een bootcamp club niet zo enthousiast zijn!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021