Excite

Bonbons: geschenk voor bijzondere gelegenheden

Het woord bonbon komt uit het Frans. Het is een verdubbeling van het woord ‘bon’, dat goed betekent. In het Frans betekent het woord echter wat anders: daar wordt er snoepje mee bedoeld. Maar wij kennen de bonbon natuurlijk als een heerlijk chocolaatje, geschikt als cadeautje bij bijzondere gelegenheden, of gewoon om jezelf een keertje mee te verwennen.

Bonbons zijn er in heel veel verschillende soorten. Een bonbon is een zoetigheid die aan de buitenkant bestaat uit een laagje chocolade, waarin verschillende vullingen kunnen zitten. Meestal is die vulling gemaakt op basis van noten, praline of ganache, een soort room. Ook vullingen van marsepein, noga of gedroogd fruit zijn mogelijk, net als bonbons gevuld met een sterke drank of likeur.

Heel bekend zijn de Belgische bonbons. Het is vooral een specialiteit in de stad Brussel. Het woord bonbon wordt in België echter nauwelijks gebruikt, daar zijn de zoetigheden bekend onder de naam praline. Bekende merken van Belgische bonbons zijn Leonidas, Neuhaus en Godiva. In Nederland worden bonbons gemaakt door onder andere Puccini, Unlimited Delicious en Pompadour.

Een bonbon is veel luxer dan gewone chocolade. Handgemaakte bonbons zien eruit als ware kunstwerkjes. Wil je een doos bonbons cadeau geven, let dan niet alleen op de soort bonbons, maar ook op de verpakking. Als je losse bonbons koopt, kun je ze vaak laten verpakken in een prachtige doos, met linten en andere versieringen. Dat is wel zo feestelijk, en het maakt je geschenk extra bijzonder.

Afbeelding: Flickr, gebruiker limbte

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021