Excite

Boeken downloaden: wat zijn de voordelen?

Boeken downloaden in plaats van naar de boekenwinkel gaan is vooral veel sneller. Als je weet wat je wilt, is de titel zo gevonden op het internet. Omdat de uitgever de drukkosten niet hoeft te betalen, is je digitale boek vaak ook iets goedkoper.

Wie heeft er nog plaatsgebrek?

Verder neemt je boek enkel plaats in op je harde schijf. En die zijn op moderne computers ongelooflijk groot. Je hoeft dus geen kisten vol met oude boeken meer op zolder te sleuren. Je hoeft geen tuinhuis te bouwen omdat je je geen baan meer kunt vinden tussen al die boeken waardoor je huis dichtslibt. Boeken kwijtraken is al helemaal niet meer van deze tijd, je digitale variant is erg gemakkelijk te organiseren.

Je vindt computerschermen vermoeiend voor de ogen?

Ook hier is een oplossing voor. Dankzij een nieuwe technologie, e-ink of elektronische inkt, zijn er nu speciale lezers voor digitale boeken op de markt. Beroemd is de Kindle, die (niet toevallig) door online handelsplaats Amazon ontwikkeld en verkocht wordt. Even leuk zijn de e-book readers van bijvoorbeeld Sony. De PRS-505 is intussen licht verouderd, maar daarom flink in prijs gedaald. Dit apparaat heeft echter geen touchscreen; zijn opvolgers hebben dat wel. Je zal merken dat deze lezers zelfs in direct zonlicht te lezen zijn. Dat komt omdat er geen achtergrondlicht gebruikt wordt, zoals bij je computerscherm, maar elektronische inkt.

Waar koop je downloadbare boeken?

Er zijn drie grote, internationale boekenhandelaren: Amazon, Apple en (sinds kort) Google. In Nederland kan je bij bijvoorbeeld bol.com terecht. Elders op Excite vind je ook veel opties om gratis boeken te downloaden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020