Excite

Boek je ballonvaart

Ballonvaarten kun je tegenwoordig al maken voor zo’n honderd euro. Vooraf is het handig om te weten waar je met een ballonvaart aan toe bent. Over het algemeen wordt van je verwacht dat je meehelpt met het team dat de luchtballon luchtklaar maakt. Ook wordt je hulp verwacht bij het inpakken.

Vanzelfsprekend mag je niet roken in en rondom de luchtballon. Wat kleding betreft hoef je nergens rekening mee te houden, behalve de schoenen. Deze moeten stevig zijn, omdat je de mand in moet klimmen en je schoenen niet zomaar uit moeten schieten. Vaak krijg je na afloop van de ballonvaart een certificaat dat je kunt ophangen als aandenken. Trouwens, eraan terug denken doe je elke keer als een luchtballon voorbij komt. Een ballonvaart is dus echt een cadeau dat je altijd zal bijblijven.

Origineel is het trouwen in een luchtballon. Virgin, bekend als luchtvaartmaatschappij, biedt onder andere de mogelijkheid om in een luchtballon in de echt te worden verbonden. Ook heeft de maatschappij mogelijkheden tot het doen van een bijzonder aanzoek: met een enorme luchtballon in de vorm van een hart. Voor je vriend of vriendin op de knieën gaan wordt zo wel erg bijzonder.

Wil je het echt groots aanpakken, dan kun je een ballonvaart boeken op een bijzondere bestemming. Zo zijn er ballonvaarten mogelijk boven de Nijl. Deze ballonvaarten worden onder andere georganiseerd vanuit de Egyptische stad Luxor. Vooraf online boeken is wel mogelijk. Tip: geef dit als cadeau als je toch al naar Luxor gaat, anders wordt je ballonvaart wel erg prijzig...

Afbeelding: Flickr, kevinpoh

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020