Excite

Bloemen: wat doe je wel en wat niet?

Bloemen zijn leuk om te geven én om te krijgen. Maar dat maakt ze niet geschikt tot cadeautje voor elke gelegenheid. Sterker nog, ook als het gaat om bloemen, is er sprake van een bepaalde etiquette. Wanneer geef je ze wel, wanneer geef je ze niet en wat voor bloemen zijn eigenlijk gepast voor elke gelegenheid? Wij zochten het voor je uit!

Een grote bos bloemen mag best, maar doe dit nooit bij de eerste ontmoeting. Dat kan de ontvanger een opgelaten gevoel geven. Ook krijg je dan de kans niet om jezelf achter je bos te verschuilen, iets dat natuurlijk nooit de bedoeling mag zijn. Dat je dan voor iets eenvoudigers moet gaan, wil niet zeggen dat je er geen zorg en aandacht aan mag besteden. Een bosje dat zo uit de tuin lijkt getrokken is sowieso not done.

Zorg er altijd voor dat je bos bloemen er verzorgd uit ziet, dat duidelijk is dat je er moeite voor hebt gedaan. Denk aan een mooie verpakking, een mooi kaartje met je naam er op of misschien een paar linten. Dit hoeft niet duur te zijn; je kunt lintjes gewoon hergebruiken en ook naamkaartjes zijn eenvoudig en voordelig zelf te maken.

Heb je een bos bloemen gekregen? Zet die dan in ieder geval direct in het water en bij voorkeur zo snel mogelijk in een vaas. Zet die vaas in de ruimte waar de gever ook is en je laat duidelijk merken dat je blij bent met de mooie bloemen!

Afbeelding: Flickr account Per Ola Wiberg – Powi

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021