Excite

Bijzondere knuffels voor ieder kind

Je broertje of zusje, neefje of nichtje, of de kleine van de buren: ieder kind maak je blij met een knuffel. Natuurlijk kun je naar de dichtstbijzijnde speelgoedwinkel of een warenhuis gaan en een leuke knuffel uitzoeken, maar als je er iets meer moeite voor doet kun je ook hele bijzondere knuffeldieren vinden.

Knuffels die gemaakt zijn van vintage of retro stoffen zijn tegenwoordig erg populair. Vaak zijn het beesten in gekke fantasievormen, met bijvoorbeeld ongelijke benen of hele scheve ogen. Ze zijn dus wel gemaakt van stoffen uit lang vervlogen tijden, maar hebben door hun aparte vormgeving toch een uitstraling die helemaal van nu is.

Je kunt ook een knuffel kopen, en tegelijk een goed doel steunen. Zo maak je niet alleen een kind blij, maar draag je ook nog eens bij aan een betere wereld. Zo wordt er voor iedere Zep de zebra-papegaai die er verkocht wordt, ook een Zep aan een kind in Zuid-Afrika gegeven. Meestal hebben die kindjes nog nooit van hun leven een knuffel gezien!

Als je zelf erg handig bent, is het ook erg leuk om zelf een knuffel te maken. Er zijn veel boeken te koop met patronen en werkbeschrijvingen voor het maken van knuffeldieren. Op internet zijn overigens ook genoeg ideeën, patronen en tips te vinden. Je bepaalt zelf welke stof je gebruikt, en kunt daardoor een knuffel maken die helemaal naar de wens is van de kleine ontvanger.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Clownhouse III

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020