Excite

Bijna helft van alle stellen checkt elkaars e-mails

Uit een groot Brits onderzoek is gebleken dat in bijna de helft van alle relaties partners elkaars e-mails en telefoonberichten checken. Dat meldt de Daily Mail. Het onderzoek is uitgevoerd door een computerproducent en het online beveiligingsbedrijf McAfee onder meer dan 1000 Britse volwassenen.

Pincodes delen

Het checken van e-mail en andere persoonlijke berichten gebeurt niet door iedereen. Veel meer partners hebben wetenschap van elkaars inloggegevens zonder dat ze er gebruik van maken. Meer dan de helft van de stellen hebben kennis van elkaars wachtwoorden en zelfs pincodes worden gedeeld. Toch is dat niet geheel zonder risico.

Wraak nemen op ex

Wanneer een relatie voorbij is gebeurt het soms dat exen wraak nemen via social media of op een andere manier via het internet. Zo geeft maar liefst een derde van de ondervraagden aan hun ex te hebben gestalkt via Facebook of Twitter. Als dat getal je verbaast, bedenk dan dat een op de vijf volwassenen de ex van hun huidige partner heeft lastiggevallen. Zeven procent van de volwassenen heeft last gehad van een wraaklustige ex die dreigde naaktfoto’s online te zetten.

Spijt

De meeste mensen schrikken niet van de cijfers en geven aan inderdaad naaktfoto’s of spannende berichtjes te bewaren. Een kwart geeft aan wel spijt te hebben van het sturen van foto’s naar een ex-partner.

Risico’s

Volgens McAfee is het belangrijk dat mensen zich ervan bewust zijn dat een relatie ook mis kan lopen. “We vertrouwen iedereen gemakkelijk onze persoonlijke informatie toe, maar het is belangrijk om ook na te denken dat zo’n vertrouwensband kan breken,” zegt Raj Samani van McAfee. “Mensen zouden paswoorden en pincodes voor zichzelf moeten houden. Daarnaast is het belangrijk om goed na te denken over de risico’s van het delen van persoonlijke informatie via social media.”

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021