Excite

Bezorgt een goedkope lattenbodem je voldoende slaapcomfort?

Goed en voldoende slapen is belangrijk. Het heeft een gunstig effect op onze lichamelijke en geestelijke gezondheid. Voor een gezonde nachtrust is niet alleen de kwaliteit van je matras van groot belang. Ook de kwaliteit van je lattenbodem speelt mee. Dit laatste wordt wel eens over het hoofd gezien. Maar wat is een goede, goedkope lattenbodem en welk prijskaartje hangt er aan vast?

Lattenbodem moet extra ondersteunen

Een goede lattenbodem geeft ons lichaam extra steun en zorgt voor het opvangen van onze bewegingen. Een lattenbodem moet ook goede ventilatie bieden. Is het dan wel verstandig voor een goedkope lattenbodem te kiezen?

Kiezen uit verschillende soorten lattenbodems

We hebben de keuze uit verschillende soorten lattenbodems. De standaard lattenbodem is dan wel erg voordelig, maar biedt ons weinig ondersteuning. Een goedkope lattenbodem bestaat immers uit slechts veertien flexibele latten. Al dan niet elektrisch verstelbare lattenbodems, garanderen ons veruit het meeste slaapcomfort, maar zijn ook het duurste.

Naast deze lattenbodems zijn er ook nog bed-bodems met spiraalveren die vlug doorhangen. Of bed-bodems met springveren. Deze laatste bieden een uitstekende vochtregulatie en kunnen met elke matras worden gecombineerd.

Zeker op letten bij aankoop van goedkope lattenbodem:

  • Lattenbodems moeten aangepast zijn aan je matras.
  • Zorg er voor dat ook je goedkope lattenbodem perfect in je bed past
  • Controleer of je lattenbodem aangepast is aan je lengte en lichaamsgewicht
  • Richtprijs standaard lattenbodem: vanaf 24 euro. Dergelijke lattenbodems bieden echter weinig of geen slaapcomfort. Een goede lattenbodem voor een eenpersoonsbed met veertien latten kost gemiddeld vijftig euro.
  • Richtprijs (elektrisch) verstelbare lattenbodem: gemiddelde prijs varieert tussen 300 en 999 euro.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020