Excite

Barbie blijft boeien

Ze is de 50 al gepasseerd, maar blijft eeuwig jong. De pop Barbie is door de jaren heen met haar tijd meegegaan en blijft boeien. Haar fans kleden haar niet alleen aan en kammen haar haar, nee, ze communiceren ook met haar online. En ook verzamelaars hebben een rijke collectie in Barbie ontdekt.

Barbie voor alle leeftijden

Ooit werd Barbie door Ruth Handler bedacht. In plaats van een papieren aankleedpop kwam ze met een minipop die echte stoffen kleertjes aan kon. Het werd een hit. En hoewel er nu minder gespeeld wordt met Barbiepoppen dan een aantal jaren gelden, is er een andere markt ontstaan voor Barbie: die van de verzamelaar.

Er wordt over Barbie geblogd, getwitterd en er verschijnen berichten over haar op Facebook. Zelf doet ze er net zo hard aan social media mee met haar eigen Facebook-account. Ook is Barbie de afgelopen jaren regelmatig op het witte doek verschenen in diverse animatiefilms. De pop zit dus niet stil qua carrière.

Dat Barbie kleine meisjes in vervoering brengt is bekend, maar ook 18-plussers zijn begeesterd. Er is zelfs een speciale website voor volwassen Barbiefans: barbiecollector.com. Behalve een webwinkel met Barbie-artikelen vind je daar ook het laatste nieuws over de beroemde pop. Verder kun je via de community met andere Barbiefans communiceren.

Zoek je nog stukken voor je Barbieverzameling dan kun je op online tweedehandssites gaan kijken. Of natuurlijk zelf een advertentie zetten. Ook kun je in real life naar beurzen gaan die speciaal over Barbie gaan. En aangezien de pop internationaal zeer populair is, kan het best zijn dat je voor een nieuwe Barbie een reis naar het buitenland maakt.

Barbie blijft handel

Barbiefans zeggen wel dat iedere Barbie die ze aan hun verzameling toevoegen even waardevol is. Maar toch zijn er Barbiepoppen die in geld uitgedrukt meer waard zijn dan anderen. Houd er daarom rekening mee dat er ook mensen zijn die geld willen verdienen aan Barbie. Zorg daarom dat je de pop voordat je deze koopt goed controleert op eventuele mankementen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021