Excite

Bakken van cupcakes

Bakken van cupcakes

De basis van cupcakes maken is niet heel moeilijk. Ook kun je de cupcakes versieren met crème en marsepein en zo lekker creatief aan de gang gaan.

Ingrediënten (12 cupcakes)

  • 125 gram roomboter
  • 125 gram kristalsuiker
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels melk

Benodigdheden

  • Papieren bakvormpjes (12 stuks)
  • Grote kom
  • Mixer
  • Eetlepel
  • Bakblik
  • Oven
  • Houten prikker

Bereiding

Verwarm de oven alvast voor op 170 graden. Pak een bakblik en zet hier twaalf papieren bakvormpjes op. Pak nu een grote kom en doe er de boter en suiker in. Mix nu de boter en suiker goed door elkaar. Voeg nu één voor één de eieren toe en mix ondertussen alles goed. Daarna voeg je het zelfrijzend bakmeel toe. Doe dit beetje bij beetje en zorg dat het goed in het mengsel wordt gemixt. Als laatste voeg je de melk toe. Mix alles nog twee minuten goed. Zorg dat het een goed, zacht beslag wordt.

Pak nu een eetlepel en vul de cupcakes met het beslag. Doe alle papieren bakvormpjes ongeveer half vol. Probeer ze zo plat mogelijk te maken, dit maakt het versieren na afloop gemakkelijker. Zet nu de cupcakes in de oven voor 20 tot 25 minuten op 170 graden. Prik na ongeveer 20 minuten met een houten prikker in de cupcakes, zo kun je controleren of ze goed zijn gebakken. Als er nog beslag aan de prikker zit, laat je de cupcakes nog vijf minuten langer in de oven.

Laat de cupcakes goed afkoelen. Daarna kun je ze versieren, bijvoorbeeld met crème of marsepein. Eet smakelijk!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2017