Excite

Leuk en leerzaam baby speelgoed

Baby's zijn ook dol op speelgoed. Ze kunnen een heleboel nog niet gebruiken en snappen, maar baby speelgoed is goed voor de zintuigen en de motoriek. Het speelgoed is vaak vrij eenvoudig, maar daarom niet minder leuk. Veel babyspeelgoed is redelijk eenvoudig zelf te maken als je een beetje handig bent.

Bijtring met labels

Baby's zijn dol op bijtringen waar ze op kunnen bijten en aan kunnen sabbelen. Om de ring extra interessant te maken, kun je er een stuk stof aandoen met labels. Mocht je de stof en de labels zelf toevoegen, let er dan op dat de stof veilig is, en verwijderd en gewassen kan worden. Bijtringen zijn ook te koop met een stuk stof en labels eraan in verschillende webshops.

Rammelaar

Een rammelaar is ook prima baby speelgoed. Naast dat baby's ergens aan frunniken heerlijk vinden, zijn ze ook dol op het geluid dat een rammelaar maakt. Een houten of een stoffen rammelaar is het beste. Een zilveren rammelaar is leuk, maar niet echt geschikt om mee te spelen.

Zacht boekje van stof

Een boekje om te voelen vinden baby's ook leuk. Het is fijn om te kunnen voelen aan iets dat zacht is. Bovendien is een dergelijk boekje goed voor de motoriek en de zintuigen. Helemaal wanneer er ook niet voorzichtig met het boekje hoeft te worden gedaan.

Zo'n boekje is simpel te maken als je handig bent met naald en draad. Je kunt in een boekje bijvoorbeeld verschillende dieren doen waarbij je geluid kunt maken. Een baby zal het dier en het geluid niet meteen herkennen, maar wel naarmate de baby ouder wordt. Vilt is een goede materiaalsoort om te gebruiken. Dit kan gemakkelijk in de was en is relatief goedkoop. Let er wel op dat wolvilt steviger is dan synthetisch vilt. Het is wel iets duurder.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020