Excite

Zijn baby merkschoenen dan echt beter dan goedkope babyschoenen?

Hoe gaan we te werk bij het kiezen van de eerste babyschoentjes? Zijn merkschoenen sowieso beter dan merkloze en vaak goedkopere babyschoenen en zijn babyschoenen bij voorkeur zo stevig mogelijk zijn?

Vroege vogels en late stappers

Wanneer onze baby zijn eerste stapjes zet, breekt er een zenuwslopende periode aan. Wie is niet begaan met de veiligheid van zijn kleine hartendief? De leeftijd waarop baby's hun eerste stapjes zetten, loopt erg uiteen. Het schommelt tussen twaalf en achttien maanden. Er zijn altijd zowel vroege vogels als baby's die liever de kat wat uit de boom kijken. Elke baby zet zijn eerste stapjes op z'n eigen tempo en pas wanneer hij er klaar voor is. Je kan uiteraard het proces een beetje stimuleren, maar forceren heeft geen zin.

Leer je baby blootsvoets stappen!

Bij het kiezen van babyschoenen moeten we enkele voorschriften in acht nemen. Stel de aankoop van echte schoentjes zo lang mogelijk uit en leer je baby stappen op blote voetjes. Dit zorgt initieel voor meer houvast voor je baby. Is het moment voor zijn eerste schoentjes daar, hou er dan rekening mee dat, net zoals bij volwassenen, babyvoetjes het grootst zijn op het einde van de dag.

Hoe kiezen we goed zittende baby merkschoenen?

Het kiezen van passende babyschoenen wordt onderschat. Recent onderzoek wees uit dat meer dan de helft van onze baby's met te kleine schoenen rondlopen. Toch is er een vrij eenvoudige manier om de juiste maat te vinden. Trek je baby de schoentjes aan en plaats je duim tussen het einde van zijn langste teen en het uiterste punt van zijn schoen. Een passende kinderschoen is minstens twaalf en maximum zeventien millimeter groter dan zijn voetjes.

Baby merkschoenen?

Baby's groeien snel en dus kan een investering in baby merkschoenen al gauw verloren moeite lijken. Vaak betaal je enkel voor de merknaam en zeker in het geval van babyschoentjes is duurder niet altijd beter. Belangrijker dan naar het merk te kijken is te zien of de schoentjes van degelijke kwaliteit zijn. Soepel leer is bijvoorbeeld een goede keuze en bovendien gemakkelijk in onderhoud. In tegenstelling tot wat vele mensen denken dienen de babyschoentjes ook zo soepel mogelijk te zijn. Té stevige schoentjes zou de beweeglijkheid tijdens het stappen kunnen verminderen. Wil je toch merkschoentjes kopen van bijvoorbeeld Tommy Hilfiger, Adidas of Nike? Probeer dan te wachten tot de solden of koop einde reeks. Andere leuke merken van babyschoenen zijn Noppies, Bambam, LitteFeet en Babyface.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020