Excite

Loop eens een avondvierdaagse

Houd je van de buitenlucht en lekker bewegen? Doe dan mee met een avondvierdaagse. Lang zoeken naar een geschikt wandelevenement hoef je vast niet, want in Nederland barst het ervan. In veel steden en dorpen vinden avondvierdaagsen plaats, dus is er vast wel een vlak bij jou in de buurt.

Tips voor het wandelen van een avondvierdaagse

Als je enthousiast bent geworden om een avondvierdaagse te gaan lopen, is het goed om eens uit te zoeken wat er allemaal wordt georganiseerd aan wandelevenementen. Want misschien wil je wel meer dan een avondvierdaagse lopen en dan is het handig om een planning te maken. Of misschien wil je wel een vakantie koppelen aan een avondvierdaagse. Woon je namelijk in de polder dan is het natuurlijk best een keer leuk om flink te wandelen langs het strand of in een bosrijke omgeving tijdens een avondvierdaagse. Een uitgebreid overzicht van alle wandelevenementen in Nederland vind je op wandel.nl.

Wanneer je een avondvierdaagse gaat lopen, kun je vaak kiezen uit meerdere afstanden. De kortste afstanden liggen meestal rond de 2,5 à 5 kilometer. Het maximale aantal kilometers is meestal 10 à 15 kilometer. In veel gevallen kunnen deze afstanden verdeeld over vier avonden worden gelopen. Het startschot wordt bij de meeste avondvierdaagsen om 18.00 uur gegeven.

Het kan zijn dat er tijdens een avondvierdaagse onderweg voor water en voedsel wordt gezorgd. Informeer daarnaar voordat je er naar toe gaat. Heeft de organisatie niet voor eten en drinken gezorgd? Neem dan zelf wat eten en drinken mee, zoals bijvoorbeeld een flesje water en een banaan.

Bereid je voor!

Hoewel er meestal geen wedstrijdelement zit in een avondvierdaagse is het wel goed om je enigszins voor te bereiden. Want om op avond nummer twee of drie met blaren of spierpijn op pad te gaan, is natuurlijk niet leuk. Begin daarom van tevoren al met wandelingen te maken. En neem voor je eerste avondvierdaagse een van de kortere afstanden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021