Excite

Amigurumi

Amigurumis worden ze genoemd. Deze kleine gehaakte figuurtjes. Letterlijk betekent amigurumi gebreide beestjes. De rage uit Japan is nu ook bij ons aangekomen en je doet niet meer mee als je er niet ergens een hebt: staand, in je tas of als sleutelhanger. En met een beetje fantasie maak je je eigen en dus originele ontwerp.

Haken is weer in

Vroeger kon ieder meisje haken. Al op de basisschool werd aan de meisjes haken en breien geleerd. Van stoelkleedjes, tot gordijntjes tot hele beddenspreien werden door nijvere vrouwenhanden met lossen, halven en stokjes in elkaar gezet. In de jaren tachtig en negentig was haken helemaal uit, maar de laatste jaren wordt het door de amigurumi weer populair.

Een goedkope hobby

Een paar kleuren wol en wat verschillende maten haaknaalden. Wat naalden en dan heb je de basis voor je amigurumi. Daarnaast kun je een schat aan accessoires bestellen zoals oogjes, knoopjes en sieraden. Wat je verder nodig hebt is een patroon. Daarvan zijn er voldoende op internet te vinden. Weliswaar in het Nederlands minder dan in het Japans, maar als je de basisvormen beheerst, wordt het pas echt leuk. Dan kun je namelijk je fantasie laten werken en je eigen ontwerpen maken.

Amigurumi voorbeelden

Wie op Google amigurumi intikt komt bij honderden sites met voorbeelden, patronen en filmpjes. Laat je zeker inspireren door de mooie foto's van de figuurtjes die op internet te vinden zijn. Daarnaast is het leuk om elkaar van nieuwe patronen te voorzien.

Leren haken

Misschien kun je het je moeder nog vragen of je oma. Zij kunnen je de basisbegrippen van het haken bijbrengen. Anders is er altijd nog Youtube. Tik amigurumi in en je hebt tal van filmpjes die je stap voor stap meenemen in het leuke en ontspannende haken van die grappige figuurtjes.

Een amigurumi haken is leuk werk

In onze drukke maatschappij, waarin de stress van de sociale media je vaak in zijn greep heeft, is juist iets als haken de juiste ontspanning. Als je dan bovendien een leuk amigurumi figuurtje in elkaar kunt zetten dan wordt je helemaal gelukkig en met deze crisis heb je dan gelijk een boel leuke kleine cadeautjes.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020