Excite

Amerikaanse tijdcapsule uit 1795 geopend

  • © Getty Images
In de Amerikaanse stad Boston, in de staat Massachussets, is dinsdagnacht een tijdcapsule uit 1795 geopend. Conservator Pam Hatchfield van het Museum of Fine Arts mocht de bijzondere artikelen uit de tijdcapsule halen en deed hier in totaal vier uur over. Hoewel de inhoud dankzij een röntgenopname al min of meer bekend was, was het alsnog een hele bijzondere gebeurtenis.

De tijdcapsule was een koperen doosje dat nog tot 1855 aangevuld was. In het doosje zaten verschillende munten, waaronder een Pine Tree Schilling uit 1652, diverse kranten en documenten uit de tijd dat de Verenigde Staten nog alleen uit noordelijke staten bestond.

De bijzondere capsule werd vorige maand weggehaald uit het Massachusetts State House. In dat gebouw zetelen het parlement en de regering van de staat. Om zo voorzichtig mogelijk om te gaan met de capsule, werd dit proces in maar liefst 7 uur uitgevoerd. Het doosje zat namelijk verstopt in een hoeksteen van het gebouw.

Voorlopig zullen de spullen uit de tijdcapsule nog te zien zijn in het Museum of Fine Arts. Daarna worden ze ook weer in een capsule geplaatst, zodat ze ook weer door latere generaties ontdekt kunnen worden. Wanneer dat precies zal gebeuren is nog niet bekend.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021