Excite

Amerikaanse restaurants moeten calorieën melden op menu

  • © Getty Images
Amerikaanse restaurants moeten binnenkort op hun menukaart aangeven hoeveel calorieën er in bepaalde gerechten zitten. Dit is besloten door de Food and Drug Administration. Gezondheidsexperts denken dat deze nieuwe maatregelen helpt bij het tegengaan van obesitas, een ziekte die steeds vaker voorkomt.

Amerikanen gaan veel uit eten. Ongeveer een derde van het aantal calorieën dat ze op een dag binnen krijgen, eten ze buiten de deur. Daarnaast worden porties vaak steeds groter, waardoor Amerikanen niet alleen ongezonder worden, maar ook steeds dikker.

De Food and Drug Administration wil daar iets tegen doen. Topvrouw Margaret Hamburg: "Het vermelden van voedingswaarden op onder andere menu's van restaurants kan consumenten helpen een gezonde, bewuste keuze te maken, voor zichzelf en hun familie. Op dit moment hebben veel mensen geen idee van wat ze binnen krijgen."

Wie als consument nog meer wil weten, kan hiernaar vragen. Op verzoek moeten restaurants ook informatie bieden over bijvoorbeeld het aantal koolhydraten, vetten of suikers. De nieuwe regels zullen binnen een jaar worden ingevoerd en gelden voor restaurantketens en snackautomaten met tenminste 20 verkooppunten.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021